Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ


Μετά από παύση δύο και πλέον μηνών στη λειτουργία του τμήματος ξανάρχισαν τα μαθήματα και οι συναντήσεις των μουσικών στο τμήμα της Μουσικής Μπάντας.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση παλαιότερων μελών του τμήματος στο κάλεσμα του Μ.Ο.Β. για αναδιοργάνωση και στελέχωση του με παλαιά και νέα μέλη.



Ελπίζουμε το εγχείρημα να ευοδωθεί κι έτσι να αποκτήσει το τμήμα έναν άλλο χαρακτήρα: να αναβαθμιστεί σε ένα μουσικό σύνολο Μπάντας στο οποίο ο κάθε μουσικός θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ανεξαρτήτου ηλικίας ( όπως συμβαίνει σε όλα τα μουσικά σύνολα του είδους ανά την Ελλάδα και τον κόσμο) κι έτσι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και η ποιοτική του εξέλιξη και κυρίως να δίνεται η ευκαιρία στους πολλούς και αξιόλογους ερασιτέχνες μουσικούς που διαθέτει ο τόπος μας να συμμετέχουν σε μια τέτοια δραστηριότητα.

Το μουσικό σύνολο του τμήματος, που απαρτίζεται πλέον από μουσικούς κάθε ηλικίας (ενήλικους, μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στο τμήμα καθώς και παιδιά που είναι έτοιμα λόγω της φοίτησής τους είτε στη μουσική σχόλη είτε στους αρχάριους της Μπάντας να μπούνε στο τμήμα), πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις κάθε Τετάρτη 19:30 – 21:30 και κάθε Σάββατο 10:00 – 13:00 με μαέστρο το Νίκο Χατζημανώλη.
  

Όσα παλαιότερα μέλη της Μπάντας επιθυμούν αλλά και όσα παιδιά βρίσκονται στο παραπάνω επίπεδο μπορούν να έρχονται τις ώρες αυτές και να συμμετέχουν στο τμήμα.
Επίσης, όσα παιδιά δεν έχουν καμία επαφή με τη μουσική και θέλουν να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στο τμήμα να απευθύνονται στο γραφείο του Μ.Ο.Β. 

Πιστεύουμε σε αυτή την προσπάθεια και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να πετύχει. Η Μουσική Μπάντα, ένα τμήμα ιστορικό για τον Μ.Ο.Β., έχει ιδιαίτερες αναφορές στην κοινωνία του Βελβεντούαλλά και στην ομογένεια. Καλούμαστε όλοι να τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την 40ετή και πλέον πορεία της και να πάει μπροστά.