Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η Ομάδα Ζωγραφικής του Μ.Ο.Β., ο σύλλογος «Η ΠΙΣΤΗ», και οι Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά.



Τι κοινό μπορεί να έχουν η Ομάδα Ζωγραφικής του Βελβεντού, ο Σύλλογος «Η ΠΙΣΤΗ» και οι Ζωγράφοι σε δράση για τα Παιδιά με έδρα την Αθήνα;
Η απάντηση είναι: η αγάπη για τα παιδιά!! Η αγάπη μας γι΄ αυτές τις ελεύθερες καθαρές ψυχές , την αγκαλιά  του κόσμου, το μέλλον, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται αυτό. Γιατί τα παιδιά είναι η δύναμη, το θάρρος και η ελπίδα! Η κινητήρια δύναμη να προχωρήσουμε, να δημιουργήσουμε, να γίνουμε καλύτεροι! Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν εγγυάται το χαμόγελο τους, αν δεν ξεπεράσουμε οι ενήλικες τον εγωισμό, την υποκρισία και τον ατομισμό μας.
Ας προσπαθήσουμε, για να μπορούμε να τα κοιτάζουμε στα μάτια, και να χαμογελάμε κι εμείς.
Αυτή την προσπάθεια καταβάλει καθημερινά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ», στα νοσηλευόμενα παιδιά του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (Τ.Α.Ο.) του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία». Ο δρόμος τους δύσκολος και χρειάζονται συμπαραστάτες. Πιστεύουμε πως ελαφρύναμε λίγο το φορτίο τους συμμετέχοντας στην 1η  Έκθεση Ζωγραφικής «Ανάμεσά σας» που οργάνωσε στις 11-14 Φεβρουαρίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π.Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ».
Ανάμεσα στα έργα των νοσηλευόμενων παιδιών του Τ.Α.Ο., των Ζωγράφων σε Δράση για τα Παιδιά, εκτέθηκαν και τα έργα της Ομάδας Ζωγραφικής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού.  Τα έργα που διατέθηκαν προς πώληση,  προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον στο φιλότεχνο κοινό. « Όλα τα  έσοδα από τις πωλήσεις, θα διατεθούν για την υποστήριξη οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, για την αγορά ιατρικού υλικού αλλά και για την αγορά υλικών ζωγραφικής και παιχνιδιών για να απασχολούνται οι «ήρωες» της ζωής στις ατελείωτες ώρες νοσηλείας τους» μας  ενημέρωσε η υπεύθυνη της έκθεσης και παιγνιοθεραπεύτρια του συλλόγου Ρίτα Οικονόμου.
Ενίσχυσαν χαρίζοντας τα έργα τους οι:  Παπαγιάννη Αντωνία, Γκουλιώτη Ελένη, Λαζάρου Βαγγέλης, Κοσμά Δήμητρα, Αθανασοπούλου Βαίτσα, Τσιτσιώκα Ειρήνη, Γκιώνη Κατερίνα, Ζορμπά Μαρία, Παρδαλιού Πόπη, Κατσαντώνη Μαρίνα, Τζάτσου Πολυτίμη, Τζινίκου Βέτα, Χρύσου Άννα, Βλάχου Σταυρούλα, Αφούρα Άννα, Στεργιόπουλος Σάκης, Ρόκα Ευανθία, Μπουντούλα Γιάννα, Βλάχου Βαίτσα, Ταχτσίδης Βασίλης, Τσιτσιρίκη Δανάη.
Ευτυχή τα μέλη της Ομάδας μας που συμμετείχαν σε μια δράση αγάπης άνευ όρων!!!   
Ομάδα Ζωγραφικής Μ.Ο.Β. 
Βλάχου Σταυρούλα.