Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΒ 2015

Το 2015 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έκδοση της τοπικής μας εφημερίδας «ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ».

Το Δ.Σ. αποφάσισε να αφιερώσει το φετινό ημερολόγιο του ΜΟΒ στην επέτειο αυτή.

Ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο παρελαύνει η ιστορία της εφημερίδας μέσα από εισαγωγικό κείμενο, αναδημοσιεύσεις, εξώφυλλα και σχετικές φωτογραφίες. 

Πιστεύουμε ότι η προσπάθειά μας για το στήσιμο του φετινού ημερολογίου είχε εξαίρετα αποτελέσματα και έχουμε στα χέρια μας ένα καλαίσθητο και ενδιαφέρον από όλες τις απόψεις ημερολόγιο, που θα κοσμεί το χώρο όσων το προμηθευτούν, ενώ θα αποτελέσει και ένα πρώτης τάξης δώρο για τις γιορτές και όχι μόνο.


Τα 50χρονα της εφημερίδας μας αποτελούν το σπουδαίο γεγονός της χρονιάς που έρχεται και το Δ.Σ. αποφάσισε να αφιερώσει το φετινό ημερολόγιο του ΜΟΒ στην επέτειο αυτή.

Πολύτιμη βοήθεια σ’ αυτή την προσπάθεια, μας πρόσφερε η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης, που παρείχε αφιλοκερδώς τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία της προκειμένου να αποτυπώσουμε σε ηλεκτρονική μορφή μέρος του αρχείου της εφημερίδας.

Το ημερολόγιο του 2015, αφιερώνεται στους εμπνευστές και δημιουργούς αυτής της πρωτοβουλίας αλλά και σε όλους τους συνεχιστές της, χάρη στις προσπάθειες των οποίων η εφημερίδα συνεχίζει το ταξίδι της στο χρόνο ως μια σοβαρή τοπική πολιτισμική έκδοση και συνεκτικός κρίκος των απανταχού Βελβεντινών.

Το ημερολόγιο διατίθεται από το γραφείο του ΜΟΒ και αποστέλλεται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο σε κάθε ενδιαφερόμενο.